Nieuwsbrief

Gaanderens
Mannenkoor

Het Gaanderens Mannenkoor telt gemiddeld 55 leden. Soms enkele leden meer, dan weer eens één of twee minder.

28 januari 1964 is de oprichtingsdatum van het Gaanderens Mannenkoor. Bij de oprichting was Paul Koolenbrander de eerste dirigent. In november 1995 nam dirigent Ben Simmes de zingende mannen onder zijn hoede.
Het koor heeft elk jaar weer een nieuwe slogan om zo de sfeer van de vereniging weer te geven. “Gaan voor Gaanderen” en “het Gaanderens Mannen koor is meer dan zingen alleen “ zijn daar voorbeelden van. De slogan voor 2018 is: “Het Gaanderens Mannenkoor, daar wil je bij horen”. Het koor is een hechte vereniging, dat onder de leiding van een goede dirigent muziek op niveau wil brengen. Repetities en zelfstudie zijn belangrijk om dat niveau te behalen en te behouden.
Gedurende het jaar zijn er optredens en concerten.
De Stichting Club van Honderd GM, opgericht door vrienden van het koor, genereren zowel gelden ten behoeve van de handhaving en verbetering van het kwalitatieve en kwantitatieve niveau van het Gaanderens Mannenkoor als de promotie van dit koor.

Nieuws

Bijna Kerst in Gaanderen

Bijna Kerst in Gaanderen.

Traditiegetrouw heeft het Gaanderens Mannenkoor regelmatig voor de Kerst een manifestatie, waarbij eenieder zich op het Kerstfeest kan voorbereiden.

De afgelopen jaren stond de familiesfeer op de voorgrond. Samen met familieleden (kinderen en kleinkinderen) werd het programma (in)gevuld.

Dit jaar organiseert het koor op dit jaar weer een “echt “ Kerstconcert, waarin de medewerking is gezocht met het mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo. Ook dat koor staat onder leiding van dirigent Ben Simmes.

Meer dan honderd zangers zullen op het podium niet alleen traditionele Kerstmuziek, maar ook moderne Christmas songs laten horen. Een hoogtepunt zal ongetwijfeld het ”Lux Aurumque” worden. In de regio is dit negenstemmig Kerstnummer nog zelden uitgevoerd. Ook zullen de koren een aantal werken op een zeer speciale manier brengen. Het ene koor is dan leidend, terwijl het andere als echokoor zal zingen. Een sfeervolle ervaring.

In het programma zit ook weer de nodige afwisseling. “Green Valentine” met in de bezetting Joël Groen op piano en gitaar en Valentine Reijers op percussie en met zang, zullen apart maar ook samen met het koor optreden. Henk Bennink zal de koren op orgel en piano begeleiden.

Het non-stop concert vindt plaats op zondag 16 december 2018 in de Martinuskerk in Gaanderen. De aanvang is vastgesteld op 19.30 uur, terwijl de kerk open is om 19.00 uur.

De entree is, dankzij de medewerking van de Stichting Club van Honderd GM, gratis. Deze Vrienden van het koor vinden, net als andere jaren, dat het bezoeken van het Kerstconcert van het Gaanderens Mannenkoor zo laagdrempelig mogelijk moet zijn en voor iedereen die het koor een warm hart toedraagt, toegankelijk. Gekozen is dan ook voor een vrije gift bij het verlaten van de kerk. Na afloop van het concert bieden deze sponsoren ook warme chocomel en Glühwein aan.

Hetzelfde concert zal op 23 december 2018 om 19.30 uur ook in sportcentrum “het Blauwe Meer” in Dinxperlo worden gehouden maar dan met medewerking van Lizzy Ossevoort (zang) en Stefan Bos (piano). Het koor Con Spirito verzorgt dan de organisatie.

Lees meer...

GEZOCHT/AANGEBODEN
 • SPONSOREN
 • NIEUWE LEDEN GEZOCHT
 • PODIUM TE HUUR
 • Word vriend van het Gaanderens Mannenkoor


  Logo Gaanderensmannenkoor

  U kunt Vriend van het Gaanderens Mannenkoor worden door de Club van honderd met een jaarlijkse bijdrage te steunen.

  Download het inschrijfformulier club van 100 en stuur het ingevuld per post of per e-mail naar

  Dhr. A. (Ab) Verkaik
  Nonnenmate 48
  7006 CR Doetinchem
  averkaik@zonnet.nl

  Zodra we uw inschrijfformulier hebben ontvangen zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 • Mannen uit Gaanderen en omstreken!


   

  WAAROM ZINGEN?

  Zingen is een sport en zingen in een koor kun je zelfs teamsport noemen.

  Maar goede resultaten bereik je niet zomaar...

  Presteren vraagt om een goede combinatie van houding, ademhaling en techniek.

  De conditie van de (zang)spieren, tactiek, strategie en spelinzicht.

  Laat dat allemaal over aan de coach van het koor, de dirigent, dan kunnen wij samen lekker zingen.

  KOM EEN KEER VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

  Elke donderdag om 19:45 uur in 'De Pol’ in Gaanderen. Als je het niet kunt zeggen, zing het maar.

  DE MOOISTE MUZIEKINSTRUMENTEN ZIJN ZINGENDE MENSEN!

  ls je gaat zingen heb je je instrument altijd bij je. Dat is makkelijk, je instrument doet het altijd en je kunt meteen beginnen. Je kunt zonder les gehad te hebben meteen al een aardig nootje zingen. Zingen neemt niet te duiden barrières weg, verzoent en geeft verbroedering. Al zingende vervalt de schroom, komen emoties los, ontstaat begrip en verheldering. Vandaar de uitdrukking als iemand niet uit zijn woorden kan komen: ‘zing het maar’.

  ZINGEN BIJ HET GAANDERENS MANNENKOOR

  • Dat is 1 keer per week trainen en regelmatig een wedstrijd.
  • De repetities zijn iedere donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur met uitzondering van de schoolvakanties en er is pauze van 21:00 tot 21:15 uur.
  • Regelmatig geven wij concerten en zijn er ook diverse optredens in de omgeving, concertreizen, kerstconcerten e.d.
  • U mag onze dirigent overtuigen dat u niet kunt zingen, wedden dat u het wel kunt. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, maar is wel makkelijker.
  • Elk jaar vieren wij onze verjaardag en wordt er een gezamenlijke fietstocht georganiseerd, want het Gaanderens Mannenkoor is :‘meer dan zingen alleen!’
 • Podium van het Gaanderens Mannenkoor te huur


  Zeven podiumbouwers-koorleden zorgen ervoor dat het podium binnen anderhalf uur in de steigers staat.

  Het podium is variabel op te bouwen. Zo is het mogelijk voor bijv. 30, 40, 50 tot max. 75 mensen het podium in te richten.

  Het Gaanderens Mannenkoor heeft ook de beschikking over een trailer, waarmee alle elementen van het podium vervoerd kunnen worden.

  Meer informatie over de verhuur van het podium
  Piet Soons
  06 53532797

  podium te huur Gaanderensmannenkoor

  In 2007 is het podium van het Gaanderens Mannenkoor vervangen door een professioneel exemplaar.
  Met behulp van enkele sponsors, waaronder Stichting Club van Honderd van het GM, werd een nieuw tijdperk ingeluid waar we trots op zijn.
  Voor het publiek is het koor goed zichtbaar. Voor de dirigent en koorleden ook een duidelijke verbetering en een fantastische manier om met elkaar 'zingend te communiceren'.
  Bij een pauze/intermezzo is er gelegenheid voor de koorleden te gaan zitten op het podium.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Geen afbeelding
19:30
Sint Martinuskerk Gaanderen 19.30
Datum :  zo 16 dec 2018
17
18
19
20
21
22
23
Geen afbeelding
19:30
Het Blauwe Meer, Dinxperlo 19.30
Het Kerstconcert is verplaatst naar de avond. Koorleden graag om 18.30 uur aanwezig .
Datum :  zo 23 dec 2018
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor