Dat gaf een Kick!

Overzicht H2O

Het flesje water werd een heerlijk glas wijn/ of een heerlijk glas bier.
Wat hebben we genoten gistermiddag. Nieuwe kleding, bijna nieuwe schoenen, een prachtig programma, een bezielende dirigent, een fantastische pianist, een lieve voice-over, een geweldige Robbert Muuse, een overvolle kerk, goed geluid en licht, een muzikale invalster fluitiste, kerels om van te watertanden, een enthousiast publiek.
Wat wil je nog meer. Dit willen wij graag, Bij dit koor wil je bij horen.

Het geruis van de zee geraakte tot achter in de kerk. De zee rustte stil, met Olaf Trygvason werd de toon gezet. In de stille nacht zwommen we in de troosteloze zee. We gaven ons liefje een uitgestoken arm. De haaien rolden door de kerk. De parelvisser bracht de kerk in extase. ( het gejuich werd ingezet door, naar wat later bleek, een overenthousiast lid van het Ulfts Mannenkoor). De kleine boot bleef in de haven en de river was deep. Loch Mond heeft een mooi strand en het water was behoorlijk breed. De gezangen van de zee waren een reprise van het jubileumconcert van 2014, maar nu misschien wel intenser. De sneeuwvlokken (ook water) dwarrelden ijskoud neer. Met het tortelduifje koerden wij het concert ten einde.

Bloemen en een fles voor veel mensen. Voor de vrouwen van de kledingcommissie, voor de vormgeefster van onze posters, voor de gastvrouwen die het stokje doorgeven, voor de schrijfster en de fotograaf van onze promotiekrant, voor Robbert, Pauline, Henk, Daphne en voor Ben (die verdient wel een hele bloemenkraam).

Wij steken de loftrompet voor Only for men,voor Jeannete schoenen, voor De Coop, de Vrienden van de club van 100, MDH, de Stichting Sport en Cultuur, het Prins Bernhard Cultuurfonds en die anonieme sponsor.
En dan zetten wij het clublied in. “Ons koor dat zingt mooi, ons koor dat is best.”
En dan als alles is afgelopen komt een man naar ons toe met de opmerking: “Bij zo’n koor heb ik altijd willen zingen. Ik meld mij nu aan.” En daar doe je het voor. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Jammer dat de Gelderlander vanmorgen vrouwen die worst maken belangrijker vindt.
Och, het zal ons worst wezen. Wij gaan door. Dit is het begin van het Gaanderens Mannenkoor 2.0

U hoort nog van ons.

Najaarsconcert 2017 Collage website