Kerst Inn 2017

Kerstinn 2017 collage website

Kerstfamiliebijeenkomst 2017

Met de kriebel in de keel (niet van emotie, maar aangedaan door een virusje), de tissues binnen handbereik en het zweet niet alleen in de handen, maar veel meer op de brede rug, heeft schrijver dezes de kerstbijeenkomst van het Gaanderens Mannenkoor meegemaakt. Gelukkig had ik het programmablaadje nog en kan zo achteraf wel het een en ander reproduceren.

De schoenen ( met nog twee paar bruine veters) van het merk Berkelmans en een trotse Dane Starink voor het begin van het concert maakte de outfit nu compleet en eigentijds.

De oude Nederlandse kerstliedjes klonken als vanouds, eigentijds was het Merry Christmas, Oekraïne werd niet over geslagen, het Magnificat- met Anita- op het orgel  was er ook.  Maar de verassing van de morgen was natuurlijk Lizzy Ossevoort.Voor het concert vroeg ze mij of het gebruikelijk was dat er zo lang voor aanvang al zoveel mensen in de (wel heel harde) banken zaten. Mijn antwoord: “een goed koor, hé! “, werd door haar bevestigd.

Lizzy, een geweldige artieste, spontaan en gewoon gebleven. Mooie stem, die zij heel goed weet te gebruiken. En Stefan Bos. We kenden hem, maar wat heeft de jongen ( man) zich ontwikkeld ! Een geweldige keuze die twee.

Met enkele kinderen, eerst opgevangen in de crèche, ( een unicum bij de mannenkoorzang) zongen we de Engelse medley. De Jinglebells belden dat het een lieve lust was.

We dachten ook nog aan de toekomst van de Ulftse Nachtegalen, Zij maken een onzekere tijd mee. Maar ze gaan het redden!!! De Kerstbroden waren heerlijk en ze kunnen altijd op onze steun blijven rekenen.

Het was weer als vanouds. Ondanks de korte voorbereidingstijd stonden we er wel.

Volgend jaar weer maar dan samen met Con Spirito uit Dinxperlo. Dat programma zal wel wat meer repetitietijd kosten.