50 jarig huwelijk Henk Vreeman

Collage Henk Vreeman

Beste Henk, Ine, familie Vreeman.

Daar sta je dan. Officieel geen voorzitter meer, maar toch met een blaadje in de hand waarop de toespraak voor jullie feestje staat geschreven.
Trouwens ik moet er wel bij zeggen. Stel nou dat er wel een opvolger zou zijn geweest, dan had ik mij toch niet de kans laten ontnemen hier vandaag iets namens het mannenkoor te mogen zeggen.
Want zeg nou eerlijk. Toen Henk enkele jaren geleden na de grote wervingsavond in de Gruitpoort in Doetinchem, lid is geworden van ons koor, is het eigenlijk nooit meer hetzelfde geweest.
Man, wat een wervelwind. Ik noem even de reis naar Brugge en Gent, de kledingcie, de organisatieverandering , de toekomstvisie , zijn kennis en liefde voor de Italiaanse taal ( hij heeft in het koor de bijnaam Pavarotti) en nu weer Musescore. Lege cartridges, lijntje naar de fotograaf. Het houdt allemaal niet op.
En het moet met de nodige vaart, de rem is bij hem niet bekend.
Met recht een wervelwind.
Een lid, zoals je er weinig tegenkomt. En dan helemaal uit Didam. Nou ken ik Didam en de naam Vreeman een beetje. Maar dat het zo erg was. Als een Diemer zich ergens in vastbijt dan is het net een terriër, dan laat deze nooit meer los, dat wist ik. Als een Diemer zeg : Hol ie um vast, dan holt ie um ook vast.
En dat weten ze nu in Gaanderen ook.
Henk, alle gekheid op een stokje. Wij als Gaanderens Mannekoor zijn erg blij met je. En Ine, we weten dat hij door ons nog al eens een keer van huis is. Sorry daarvoor.
Je hebt letterlijk een hart voor het Mannenkoor. Je zou, als het aan jou lag, willen dat de hele wereld lid van ons koor zou zijn.
Jij zegt vaak dat je het niet snapt. Waarom gunnen veel mensen zichzelf geen lidmaatschap van ons koor.
Nou heel eenvoudig,
We zingen er zelfs over.
Ons koor dat zingt mooi, ons koor dat is best. Ons koor onderscheidt zich positief van de rest.
En dat gaan we nu zingen en we sluiten natuurlijk af met een lang zullen ze leven. Mogen zij nog lang deel uitmaken van onze familie, ons Gaanderens Mannenkoor.

Het Gaanderens Mannenkoor daar wil je bij horen!