Drie in de pan

Ik weet niet of jullie het weten, maar ik houd van lekker eten. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken en als je dan vraagt “Ga je mee een hapje eten”, dan zal ik nooi kwaad worden.
In mijn jonge jaren hield ik erg van pannenkoeken. Mijn moeder bakte altijd van die kleintjes, waarvan er drie in een pan kunnen. Een streling voor de tong, waarvan ik dagen later nog van kon nagenieten. In kleine kring smulden we er van.
Dat zelfde gevoel heb ik op dit moment, wanneer ik over een drietal optredens van het Mannenkoor ga schrijven.
Het is al weer even achter de rug en nog denk ik er met veel genoegen aan terug. Ook toen waren we in een niet al te groot gezelschap.

Laat ik maar beginnen met pannenkoek 1: de tachtigste verjaardag van John Koster. Zelden heb ik een lid zien genieten van een onverwachte aubade als deze. Zijn dochter had een surpriseoptreden georganiseerd en daarbij mochten we niet ontbreken. John ontving nog een nieuw T shirtje van het jubileumjaar omdat zijn eigen shirtje kort voor de operatie in Utrecht noodgedwongen door een verpleegster werd stuk geknipt.
De traktatie de donderdag er op, ging er in als zoete koek, als zoete kruidkoek.

2018 05 Verrassing John Koster

Pannenkoek 2 hebben we genoten bij Heren Dubbel in ’s-Heerenberg. Steven van Woerkom vierde het feit dat hij samen met zijn “lief” eenenvijftig jaar getrouwd was. En Steven zou Steven niet zijn, als hij niet iets aparts op het menu had staan, zeg maar een Pannenkoek à la Steven.
Steven zong solo, zo nu en dan met het nageslacht en wij het refrein. De hele levensloop en liefdesgeschiedenis werd in enkele coupletten ten tonele gebracht.
De koek was warm, zweterig en op temperatuur. De slippers gesmolten Graag gedaan Steven. Ons koor dat zingt best.

2018 05 Feest Steven
Vervolgens naar de Mooi koor Man pannenkoek. Gezellig, smaakvol, opvallend, van deze tijd en misschien smaakt het bij anderen naar meer.
Tussen vogels van allerlei pluimage zochten wij ons podium op.
Als eerste keus drank bij het gerecht werd er Radler 0.0 geadviseerd.
Maar omdat Ben Simmes dat op het terras bij de Bank niet zo’n goed idee vond, werd er snel overgegaan tot een drankje met een hoger alcoholpercentage.
En dat was in de Catharinastraat voor Blokker erg goed te merken. Het swingde de pan uit. Nee, niet de pannenkoek, het gehele optreden.
Het smaakt naar meer.

2018 06 Korenfestival
En zo gingen we allen ( sommigen op de fiets) met het buikje vol, weer huiswaarts. Of er nog van voedselvergiftiging sprake is geweest, is niet bekend.
En zo aten wij drie keer ons buikje vol. Niet aan een volle tafel. Vele disgenoten hadden wel drie keer andere afspraken.
Toch maar even kijken of we volgend jaar gedurende de maanden mei en juni onze Vastenmaand of onze Ramadan gaan invoeren.
Een taakje voor de nieuwe organisatie.

Jullie eigen Pannenkoek
Willem Maas