Fietstocht 2018

2018 7 Fietstocht

Foto's Frits Kuitert

Op velerlei gebied onderscheidt ons koor zich positief van de rest. Het kost schrijver dezes moeite zich te beperken in het opsommen van die gebieden. Ik doe het dan toch maar. Het gaat hierbij om de afsluitende activiteit die ieder jaar voor zangers en aanhang wordt georganiseerd. Dat is namelijk de fietstocht.

Ondanks de fantastische artistieke impressie die de fotoreportage van Frits Kuitert ons geeft; het kan maar een tipje van de sluier oplichten van het hoge genoegelijkheidsgehalte dat ook dit jaar weer aan de deelnemers aangeboden werd. Daarom noem ik graag enkele opvallende feiten:
1. Start- en eindpunt bij de hoofdkantoren van het Dalesconcern in Zelhem. Cor en zijn meisje ontvingen ons uitermate gastvrij: prachtige zitplekken in de ‘geregelde’ schaduw; heerlijke koffie, thee en water voor onderweg, met voortreffelijk krentenwegge als ‘basis’.
2. Dick Schakel, Willem Maas en eega hebben ons van begin tot einde vertroeteld en verwend. Voor ieder deelnemer was er wel een persoonlijk woordje en ze sloofden zich enorm uit om het ieder naar de zin te maken.
3. Zij waren ook verantwoordelijk voor het uitzetten van het parcours dat ons op meesterlijke wijze liet kennis maken met al dat schoons dat ten oosten van Zelhem te genieten valt. Dat dit evenzeer geldt voor de noord-, zuid- en westkant van Zelhem, dat zullen de deelnemers van volgend jaar aan den lijve ondervinden.
4. Joseph Derhaag heeft zich op meer den voortreffelijk wijze gekweten van de taak om ons attent te maken op de natuurhistorische bijzonderheden van dit gebied. Klasse! En wat zo mooi was, er werd door hem uitgebreid gelegenheid gegeven aan de deelnemers om hun betweterigheid met hem en met iedereen die het interesseerde te kunnen delen. Vooral als het ging om het opsommen van de bij een bepaald traject horende bloeiende plantenpracht.
5. Een pauzeplaats bij een vogelkijkhut. Hoe verzin je het! Onnavolgbaar mooi en doelmatig. Plus natuurlijk alweer de nodige koek en zoopie.
6. De lengte van de tocht. Uiterst fietsbaar; juist ook in deze hitte. Met precies weer een schaduwstukje als we er behoefte aan hadden.
7. En dan, bij aankomst op het eindpunt: die heerlijke verkoelende drankjes. Uitmondend in de culinaire traktatie verzorgd door eetcafé De Groes. Alles viel op z’n plek, zelfs de partytent die na afloop met vereende krachten weer werd afgebroken.
8. Dat er een deelneemster was die het bestond om een koorlid dat (wellicht naïef van hem) zich enorm uitsloofde om zijn groep te voorzien van de juiste antwoorden bij de muziektermenpuzzle, te betichten van ‘afkijken’, was eigenlijk het enige smetje dat er aan deze heerlijke fietstocht kleefde. Het zij haar vergeven. Vergeten is weer iets anders.
Organisatoren: enorm bedankt en mannen (nog) niet koorleden: ons zingen, repeteren en uitvoeren bevindt zich qua kwaliteit en genoeglijkheid zeker op een vergelijkbaar niveau! Kun je nagaan!
Dus: het Gaanderens Mannenkoor, daar wil je bij horen!
Namens Frits Kuitert, Ton Hendriksen en WilHil: Steven van Woerkom