Bijna Kerst in Gaanderen

Bijna Kerst in Gaanderen.

Traditiegetrouw heeft het Gaanderens Mannenkoor regelmatig voor de Kerst een manifestatie, waarbij eenieder zich op het Kerstfeest kan voorbereiden.

De afgelopen jaren stond de familiesfeer op de voorgrond. Samen met familieleden (kinderen en kleinkinderen) werd het programma (in)gevuld.

Dit jaar organiseert het koor op dit jaar weer een “echt “ Kerstconcert, waarin de medewerking is gezocht met het mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo. Ook dat koor staat onder leiding van dirigent Ben Simmes.

Meer dan honderd zangers zullen op het podium niet alleen traditionele Kerstmuziek, maar ook moderne Christmas songs laten horen. Een hoogtepunt zal ongetwijfeld het ”Lux Aurumque” worden. In de regio is dit negenstemmig Kerstnummer nog zelden uitgevoerd. Ook zullen de koren een aantal werken op een zeer speciale manier brengen. Het ene koor is dan leidend, terwijl het andere als echokoor zal zingen. Een sfeervolle ervaring.

In het programma zit ook weer de nodige afwisseling. “Green Valentine” met in de bezetting Joël Groen op piano en gitaar en Valentine Reijers op percussie en met zang, zullen apart maar ook samen met het koor optreden. Henk Bennink zal de koren op orgel en piano begeleiden.

Het non-stop concert vindt plaats op zondag 16 december 2018 in de Martinuskerk in Gaanderen. De aanvang is vastgesteld op 19.30 uur, terwijl de kerk open is om 19.00 uur.

De entree is, dankzij de medewerking van de Stichting Club van Honderd GM, gratis. Deze Vrienden van het koor vinden, net als andere jaren, dat het bezoeken van het Kerstconcert van het Gaanderens Mannenkoor zo laagdrempelig mogelijk moet zijn en voor iedereen die het koor een warm hart toedraagt, toegankelijk. Gekozen is dan ook voor een vrije gift bij het verlaten van de kerk. Na afloop van het concert bieden deze sponsoren ook warme chocomel en Glühwein aan.

Hetzelfde concert zal op 23 december 2018 om 19.30 uur ook in sportcentrum “het Blauwe Meer” in Dinxperlo worden gehouden maar dan met medewerking van Lizzy Ossevoort (zang) en Stefan Bos (piano). Het koor Con Spirito verzorgt dan de organisatie.

Afdrukken

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor