Het Gaanderens Mannenkoor trad op bij de Slangenburgse nazomerdagen.

2019 09 Nazomerdag

Drachmen, wasknijpers en leden gezocht !!!

Hebben jullie dat ook weleens ? Dat je ergens bent en dat je dan erg om iets verlegen zit. Dat je dan alles overhoop haalt en je broekzakken helemaal binnenste buiten keert?
Hebben jullie het weleens meegemaakt dat je vrouw, vriendin of zus haar handtasje helemaal onderste boven zet, op zoek naar dat ene ontbrekende ding ? Nou, dat overkwam een pastor, Ben Simmes en ons koor op zondag 15 september 2019.


Vroeg uit de veren. En dat op zondag, eigenlijk a-sociaal. Op naar het Slingeland ziekenhuis. Ben werd nog even op een voetstuk gezet. Afwisselend met de stichtende woorden van de pastor: “Deel in mijn vreugde , want ik heb de drachme gevonden, die ik kwijt was”, (had ze beter leden en wasknijpers kunnen zoeken) zongen we bekend werk, behalve natuurlijk het Lead, me Lord. Lang geleden en een verkeerde inzet van mijn kant, boze blikken van Wilfried en Dick. “Sorry, mensen, ik miste mijn vaste maatje”.
Met heel veel vrooms in mijn lijf, op naar de piano in het restaurant voor de flash mob ( wat is dan nou weer ?) en vervolgens, eventueel na een fietswissel, op naar de Slangenburg.
Mooi nazomer weer, vandaar de naam: Slangenburgse Nazomerdagen.
Even een paar broodjes scoren, een stopcontact en een plaatsje zoeken opstellen en dan gaat tie. Van Morning has broken tot Ramses en van Stout harted men tot Ons koor.
Lekker druk, gezellig, veel belangstelling ( Hoe laat zingen jullie?) en een heerlijk windje. Dick Schakel kan echt niet tegen een stootje.
Losse blaadjes en een hopeloze kreet: “Anita !!!!!”. Anita was weer de reddende engel. De vervanger voor de wasknijper.
En dan op zoek naar aspirant leden. Mannen genoeg, ook mannen uit de doelgroep. Een passende folder. Toe dan!!
Of de zoektocht resultaat heeft gehad moet nog blijken. Een oud lid had blijkbaar weer zin en ik ga deze week iemand terugbellen. Als elk lid dat doet!
Wie weet ?
Nu op naar het eerste weekeind van oktober. In Trier zullen wel geen nieuwe leden zijn. Maar de verhalen kunnen mensen over de streep trekken.
We gaan er voor en het gezegde luidt: Zoekt en gij zult vinden. Of het nu een drachme, een wasknijper of nieuwe leden zijn?

Afdrukken

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Geen afbeelding
00:00
Binnenstad Doetinchem
Herdenking binnenstad Doetinchem (met Con Spirito ?)
Datum :  zo 29 mei 2022
30
31

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor