Ons koor was aan de Moezel

 DS03542 Nik Nik Nik DxO 6

Alleen maar hoogtepunten van een prachtige reis naar Trier ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het Gaanderens Mannenkoor van 4 t/m 6 oktober 2019.

 De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe privacywetgeving per 25 mei 2018.

 “Nee, wij noemen geen namen, maar wel initialen”

Vrijdag 4 oktober 2019.
‘Aanwezig’ en ‘Vertrek’ geeft ruimte aan bijv. B.W. om om 08.59 uur te verschijnen bij ‘de Pol’. ‘Paspoort vergeten, spoorbomen dicht’ en nog wat oude bekende smoezen……. waren het antwoord.
De indeling van de bus liep spontaan en vrijwel geruisloos. Boven achterin ‘tot aan het gordijntje’ was een goede weergave van de samenleving. Nieuwelingen, Ouwelingen en Westerlingen kropen bij elkaar. Daar komen ze: K.&R. B., D.S., B.W., T.S., J.C., B.Sc., S.v.W., A.&N. N. en T.&R. v. L vormden een illuster subgezelschap. Pogingen van o.a. W.P., J.L. en G.H. binnen te dringen werden in de kiem gesmoord. Oude G.M. reisverhalen (ik word er zo Müde van), het zondagmorgen Pedaleur clubje GM (B.W., J.L., T.S. met niet aanwezige H.K. reeds op “niveau 80 km”) waren de topics. O ja, R.P. knoeide nog koffie op haar stoel…); kwam die andere P. wel mooi achter ons gordijntje kijken….
Maastricht in Zicht! Heerlijk op een terrasje gezeten, inkopen gedaan op de markt. Vrijthof werd niet door iedereen (geen initialen bekend) gehaald: ‘flashmob’ ging naar verluidt daardoor de mist in……
Vervolgens R.G. achter de busmicrofoon met mooie liedjes van Jaap Fisher; met nog wat meezingers van B.Sc. erbij vliegt de tijd voorbij. Stichting Club van Honderd GM sponsorde het “Partituurboekje”. Geweldige Club overigens, snap niet waarom er niet meer koorleden resp. partners lid van zijn…...
Onderbroken door een plas- (initialen niet gecheckt) en rookpauze (A.&W. K., D.S., M.B. en R.B.) kwamen wij in de schemering aan bij het hotel in Trier. H.R. ging 4x met de lift op en neer en vond toen pas het juiste knopje om uit te stappen.Heerlijk gegeten in gereserveerde ruimte en daarna vrij. Eén groepje (C.D., D.S., A.&N. N. en T.&R. v. L.) ging op zoek naar andere groepjes die inmiddels de stad in waren. ‘”Wij wachten wel op jullie…...” nou vergeet het maar. Alle kroegen inmiddels bezet door Trier Jugend. Bovengenoemd groepje had inmiddels de rondleiding voor de komende dag in het donker al bijna voltooid…..
A.&B. S. gingen – evenals de dag daarop A.S. - eerst nog shoppen. B. Si. liet de volgende morgen trots zijn nieuwe setje zien. A.S. was minder scheutig met informatie…..
Elkaar ‘s avonds weer terug gevonden in het hotel met uitzondering van C.D., B.W., B.Sc. W.K. en R.K., die de Irish Pub flink geld lieten verdienen.
M.D. liet de cocktail heerlijk smaken….en kan het nog navertellen. Het werd steeds gezelliger in de lounge van het hotel; S.H. met trekzak maakte het plaatje compleet. B.W. mocht het nachtslot van het hotel bedienen….nadat de anderen langzaam reeds binnen gedruppeld waren.
Het bed in met op de achtergrond de Trier Jugend en een enkel politie auto signaal. Welterusten.2019 10 Trier 00

Zaterdag 5 oktober 2019.
De stadswandeling. B.W. stapte binnen honderd meter na vertrek over naar een onze groep…..Waren best aardige dingen in de stad te zien; onze gids minder inspirerend dan de andere 2. Mochten geen eens een kijkje in de kerk(en) nemen: “dat doe je maar in je eigen tijd, was zijn reactie”. Voor mij het moment, ook geteisterd door wat rugklachten door het geslenter, af te haken. Hoewel J.H. in een andere groep zat, toch veel met elkaar opgetrokken……
Eerder retour in het hotel en trof daar de thuisblijvers (geen initialen) aan en wat andere – onderweg – afhakers. Ook J.C. was in zijn nopjes; voor € 9 een uurtje met het treintje door de stad, zo kan het ook. Met dank aan N.&W.v.W. voor de begeleiding. Goed bezig!
Terwijl ik ‘s middags nog even een tukje deed, werd ik overvallen – zacht geklop aan de deur – door een schoonmaak mevrouw (initialen niet bekend). “Nach eine Viertelstunde bin ich fort” mocht niet baten. Zij ging gewoon aan de gang en uiteindelijk werd ik van mijn bed gebonjourd.
‘s Middags naar Bernkastel. B.W. verviel bij vertrek (weliswaar 1 minuut) weer in oude gewoonte en sleepte nog wat vriendjes (o.a. B.Sc. en T.S., ) met zich mee. Even dorpje zien en daar lunchen. Vervolgens mooie boottocht op de Moezel; S.v.W. vroeg zich af of je, “blind zijnde wel druiven kon lezen”. Daarna naar ‘Weingut Gunther Fehres’ voor een wijnproeverij. Velen genoten van de 5 glaasjes Riesling….. M.D. kreeg de smaak ook weer te pakken. De opbrengst zal tegengevallen zijn: slecht 2 flessen retour de Achterhoek. De reiscommissie (G.H., J.V. en W.K.) in spoedberaad bijéén omdat onze bus de brug (nog) niet over kon. Uiteindelijk lopend over de brug naar ‘Restaurant Bahnhof Cues’ voor diner en Bonte Avond.
Lekker knus in gereserveerde ruimte, wel deel uitmakende van het hele restaurant, goed gegeten; de initialen van degenen die zowel vlees als vis genomen hebben zijn niet bekend…..De spanning nam toe: de bonte avond naderde. Niet alleen 4 stemgroepen maar ook een solo, duo en kwartet gaven acte de présence. Geweldig festijn, met dank aan alle artiesten. Wat een verscholen talenten in het GM; de regiegroep ‘Algemeen’ met z’n PIP’s kan zo een paar vacatures invullen! F.K. breidde zijn netwerk uit; waarschijnlijk bij 60 jarig jubileum koorreis naar Amerika! Voldaan retour richting hotel, een uurtje rijden. Rond 01.45 uur (!) gingen de laatsten (C.D., G.v.V., B.Sc. en vlak daarvoor T.S. en B.W.) naar boven. Toch wel vaak dezelfde initialen……

2019 10 Trier 01

2019 10 Trier 052019 10 Trier 052019 10 Trier 052019 10 Trier 05

Zondag 6 oktober 2019
De reiscommissie (H.V., W.K. en G.H.) zag het al aankomen: veel regen en files deze dag op weg naar huis. Geweldig hoe zij Plan B uit de hoge hoed toverde. Even bijpassen door de Stichting Club van Honderd GM (D.S., W.B. en thuisblijver A.V.) en gaan met die banaan. Inschrijfformulier op de Website!
Geen Koblenz en Keulen maar naar ‘Burcht Eltz’, “een bouwwerk van internationale betekenis met een meer dan 800 jaar oude geschiedenis”.
J. C. zat in de busreis er naar toe op zijn praatstoel en dat is genieten met als hoogtepunt dat hij bij het uitstappen in de buurt van het kasteel Roodkapje (A.S.) zag…...
Bij de rondleiding kwam ik ‘per ongeluk’ in aanraking met een keukendeur met pannen erachter. Zij, de rondleidster, toch al geen opwekkende dame, spuwde vuur. Als blikken konden doden, dan was het nu wel! Emeritus huisarts P.S. vroeg bij het afscheid van haar of het niet wat vriendelijker had gekund. NEIN en nog eens NEIN: wat een verschrikkelijke groep was U. Ze moeten van onze spullen afblijven, dat is toch niet zo moeilijk en heb ik al 100 x gezegd. En dan gaat die Kabouter Flop (D.S.) ook nog eens tegen die deur aan rammen. Zij had blijkbaar ook haast; steeds als wij een kamer verlieten vroeg zij: “Als U geen vragen heeft, gaan we nu verder” m.a.w. heb het lef niet ook maar één vraag te stellen. Heerlijk toch? Respect voor wat oudere heren (o.a. S.v.W., D.S. B.Sc. en zus E.) die met oude en nieuwe knieën de weg naar boven te voet aflegden.
Toch wel lang daarna in de bus gezeten. B.Sc. pakte nog eens wat liedjes op om de tijd door te komen. ‘Beneden’ stal M.D. de show. Uiteindelijk bij het landgoed “Netterden” aangekomen waar de familie van B.Si. haar oorsprong kent. Broer F.S. vertelde over zijn strijd de Walburgiskerk in welke vorm dan ook te behouden. En natuurlijk. Met zo’n akoestiek moest er wel daar door ons gezongen worden. Daar doe je het allemaal voor!
Daarna nog het afscheidsdiner bij “Jan Terhorst” in Netterden. Heerlijk gegeten en dankwoorden namens GM door W.M. en namens de Stichting Club van Honderd GM door A.S - D.; ook in deze laatstgenoemde organisatie heeft ‘Het delegeren van Verantwoordelijkheden en Bevoegdheden’ haar intrede gedaan.
Niet uitgesloten is dat er na deze reis minimaal 2 VRIENDINNEN zich zullen aansluiten bij deze stichting; wie volgt?

2019 10 Trier 082019 10 Trier 082019 10 Trier 08

Toegift:

Schrijver dezes heeft contact opgenomen met de Regiegroep ‘Ledencontact/ Welzijn’. Het zal nl. niet meevallen als je initialen zo vaak genoemd worden in dit verslag: “ Wij zijn er, ook voor jou”

 * P.P. Doetinchem, 7 oktober 2019

Om alle foto's te zien, ga naar "De Vereniging"  "Fotoalbum" 

Afdrukken

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Geen afbeelding
11:00
Martinuskerk Gaanderen
Wegens groot succes geprolongeerd: Kerstconcert door en met familie en kennissen!
Datum :  zo 19 dec 2021
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons ook op

Gaanderens Mannenkoor